duminică, 19 iulie 2015

SCURT ISTORIC AL DREPTURILOR «NOVEMBRISTILOR» Partea V



In ziua de 2 martie 1989  pe Partia Bradul din Poiana Brasov a avut loc cea mai cea mai sfasietoare forma de protest a unui OM impotriva regimului comunist! Stirea a facut inconjurul lumi! Martirul ales de Dumnezeu a fost neanfricatul – brasovean Liviu Corneliu Babes. 
 

Pro-Memoria

Libertatea de exprimare este garantata de Constitutia Romaniei”Toate fiintele umane se nasc libere si egale in demnitate si in drepturi. Ele, inzestrate cu ratiune si constiinta trebuie sa se comporte unii fata de altele in spiritul fraternitatii.” Art.1 “Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspindi informatii si idei prin orice mijloace..”Art.19. D.U.D.O 10.12.1948. 

Minciuna e grabita. Adevarul intotdeauna asteapta.Cei care au avut de suferit dupa’87 , tinerii “novembristi”, si urmasii  eroilor, trebuie sa cunoasca adevarul cel “izvorat din lumina ratiunii” cum afirma Eminescu. Ori de cate ori masurile stabilite de conducerea Asociatiei - Florin Postolachi, Danut Iacob si Marius Boieriu erau in contradictoriu cu interesele “novembristilor” si aducea atingere “Simbolului 15 Noiembrie”,  eu, Mircea Sevaciuc, impreuna cu alti colegi, am ales”opozitia constructiva”  De exemplu: Asociatia “15 Noiembrie 1987”este singura organizatie care Nu a salutat niciodata condamnarea comunismului –dupa 18.12.2006!

Obiectivul nr.1 a lui Postolachi a fost indeplinit! In data de 30.11.2008 a fost desemnat deputat in Colegiul 7 din Brasov. Obtinerea  drepturilor “novembristilor”  inceputa in data de 29 mai 2007, a fost incheiata cu succes de catre “opozitia constructiva”  exact dupa 2 (doi) ani in ziua de 29 mai 2009, cand Legea fost publicata in Monitorul Oficial!
.O mentiune: Inainte de a se sti ca va candida pe listele unui partid politic, impotriva lui Florin Postolachi - erau inregistrate doua plangeri penale! In data de 01.04.2008 Caruceru Floarea  a depus o Plangerea Penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si in data de 06.06.2008, Mircea Sevaciuc a depus un Denunt Penal la Curtea Judeteana de Conturi Brasov. In cazul in care aceste doua plangeri – ar fi fost publicate in Mass-Media in debutul campaniei electorale, Florin  Postolachi nu ar ajuns niciodata parlamentar! Singurile multumiri au venit din partidul care l-a propulsat!
In data de 19 dec. 2008. cu mâna pe Sfânta Biblie, deputatul PDL  Florin Postolachi, a depus jurământul in fata d-lui Aurel Vainer din Camera Deputatilor. “ Jur credinţă patriei mele România. Jur să respect ConstituÅ£ia ÅŸi legile ţării. Jur să apăr democraÅ£ia, drepturile ÅŸi libertăţile fundamentale ale  cetăţenilor, suveranitatea, independenta, unitatea ÅŸi integritatea teritorială a României. AÅŸa să mă ajute Dumnezeu”

Deputatul Florin Postolachi a avut sansa sa fie numit pe una din cele doua functii politice detinute de PNL si PDL: Secretar de Stat pentru problemele revolutionarilor(SSPR) sau Presedinte al  Comisiei Parlamentare din Camera Dep. “Don’ Profesor” a pledat ca deputatul Postolachi sa accepte functia de Secretar de Stat in Guvernul Romaniei! Argumente:1. Era un bun prilej ca deputatul Postolachi sa ramana in istorie prin instaurarea cinstei, corectitudini si ordinei la SSPR, incepand cu indepartarea impostorilor - de revolutionarii autentici! 2.Cei care au avut de suferit dupa’87“,beneficiau de Lege 341/2004! 3.Avea ocazia de a se reabilita – fata de arestatii, condamnatii si deportatii din ’87, ca s-a opus implementarii prevederilor OUG/6/2008! Deputatul Postolachi a urmat - sfatul lui Danut Iacob de a nu se implica!  

Deputatul Florin Postolachi ii excrocheaza pe Cetateni de Onoare al Brasovului!          In primele luni a  anului 2009, deputatul -presedinte al Asociatia “15 Noiembrie 1987”a luat cateva “hotarari” istorice! 1. A majorat cotizatia “novembristilor” la 100lei/luna!      2. Biletele  CFR-12 calatorii dus/intors,  acordate gratuit “novembristilor” beneficiari aD-Lege 118/’90 au fost sistate incepand din 2009, din vina exclusiva a lui Postolachi ! 3. A lansat un fals ordinar si o minciuna fara seaman – printre “novembristi”  precumcafara PDL si presedintele Traian Basescu, cei care au avut de suferit dupa’87,nu ar fi beneficiat niciodata de Legea Recunostintei 341. In conditiile date, cea mai mare temere a deportatilor din’87, a fost ca “Simbolul 15 Noiembrie”, sa nu fie tarat in noroiul politic!
Cu toate ca Postolachi a declarat in spatiul public ca va demisiona din functia de presedinte al Asociatiei “15 Noiembrie 1987” daca va fi ales deputat-  politrucul-nu a mai fost de acord dupa…! Drept “recunostinta” – ca “agentului” electoral “Simbolul 15 Noiembrie” in proportie de 95% l-a facut pe Postolachi deputat - a majorat cotizatia “novembristilor” de 32 de ori adica 100lei/luna!
Un calcul simplu arata ca 1200 lei/an incasati de la 180 de posibili platitori, suma de bani, ar fi ajuns la aprox. 50.000 de euro/an, sau 840lei la 35.000 euro/an! Actiunea “taxa de protectie” pentru ca beneficiaza de legea 341 a dus la divizarea Asociatiei. Multii dintre colegii din ‘87 au preferat sa renunte sa plateasca cotizatia de 24 de ori mai mult decat platesc  “veteranii” fosti detinuti politici si de 12 ori – revolutionarii din dec.’89. 

In data de 8 noiembrie 2011, Camera Deputatilor a decis:  „ÃŽn anul 2012 indemnizaÅ£iile prevăzute la art 4 alin.(4) din Legea recunoÅŸtinÅ£ei faţă de eroii-martiri care au contribuit la victoria revoluÅ£iei române din Decembrie 1989, precum ÅŸi faţă de persoanele care ÅŸi-au jertfit viaÅ£a sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreÅŸti anticomuniste de la BraÅŸov din noiembrie 1987, nr. 341/2004 cu modificările ÅŸi completările ulterioare, nu se acordă.” 

Mircea Sevaciuc: “Votul deputatului Florin Postolachi, impotriva drepturilor revolutionarilor, este o mare prostie! Nu poate invoca disciplina de partid intrucat votul lui nu a fost unul hotarator.” (News Brasov 10 nov.2011) 

Florin Postolachi: „50% sunt impostori  (…) ca sunt multe jigodii!”    ,,AÅŸa ÅŸi-a justificat deputatul PD-L  Florin Postolachi votul dat în Parlament în favoarea ordonanÅ£ei care suspendă pentru un an drepturile băneÅŸti ale unor categorii de participanÅ£i la RevoluÅ£ia din Decembrie 1989.  Ulterior, deputatul PD-L a confirmat telefonic că a votat „pentru” ÅŸi ÅŸi-a motivat opÅ£iunea: „Cel puÅ£in jumătate dintre revoluÅ£ionarii cu certificat sunt impostori ÅŸi cu fiecare comisie de verificare au mai răsărit alÅ£ii. Nu vorbesc de cei de la TimiÅŸoara, de la BucureÅŸti, care au ieÅŸit înainte de 22, ci de faptul că sunt multe jigodii..” (L.J - T.Exp.16 Nov 2011)  
„RevoluÅ£ionarii contraatacă: ÅŸi „novembriÅŸtii” ar avea în rândul lor impostori!“  „De­pu­ta­tul PDL Florin Postolachi a ac­cep­tat să voteze împotriva re­vo­lu­Å£io­na­ri­lor fără de care el astăzi nu ar fi fost nici deputat ÅŸi nici un om liber, chiar liber să scuipe pe cei care l-au scos la lumină”, mai acuză Maior, a­fir­mând că ÅŸi în rândurile asociaÅ£iei pe ca­re o conduce Postolachi s-ar fi stre­curat impostori..” (M.Exp. 17.11.2011)
“Pionul otravit”ultimul din grupul”61” hot de buzunare pe ruta Brasov-Sacele! “Acest individ pe nume Iacob pe vremea aceea avea poza lipita pe autobuzele care efectuau ruta Brasov -Sacele ca fiind un hot de buzunare. Acum este privit ca un mare luptator anticomunist , o victima . Poate in ochii fraierilor dar nu si in acelor care il cunosc.” (Che Guevara - Ed.Mateescu 14.11.2011)
Deputatul semi-analfabet de Brasov…Aceasta asociatie prin deputatul semi-analfabet de Brasov pe nume Florin Postolachi lupta de fapt numai pentru drepturile lor si atit. Ganditi-va doar la faptul ca am lucrat cu voi si va cunosc ,cine si ce ati fost pe vremuri!” (Che Guevara - Ed.Mateescu 14.11.2011)
“Tupeu! Deputatul Florin Postolachi organizează meci de fotbal..” “Obraznicia unor politicieni nu are limită. Deputatul PDL Florin Postolachi, care este si presedintele Asociatiei  „15 Noiembrie 1987“, organizează un meci de fotbal în memoria evenimentelor de la acea vreme.” (NewsBv.ro 16 nov.2011) 
Portalul Revolutiei 19 nov.2011 Despre "participarea" lui Florin Postolachi Presedintele Asociatiei "15 Noiembrie’87” la Revolutia din decembrie ’89 de la Brasov, am primit in toamna lui 2007 "stenograma" unei emisiuni de la un post local TV din partea unui"stegar furios.”                          
Reporter Maria P:  D-le Florin Postolachi dupa ce "ati fost in primele randuri" la revolta din’87, haideti sa discutam despre participarea dvs. la Revolutia de la Brasov.
R: - Cand ati auzit ca la Timisoara s-au ridicat oameni la fel ca in 15 noiembrie la Brasov ati incercat sa mobilizatii muncitorii?
F.P. – Nu pentru ca mi-a fost teama!
R: - Dar in 21 decembrie cand a iesit IAR Ghimbav, ati fost in centrul orasului!
F.P. - Nu pentru ca nu am stiut!
R: - Dar cand a fugit Ceausescu unde va aflati?
F.P. - ... cand a fugit Ceausescu dormeam …m-a sculat mama, si mi-a zis ca s-a adunat multa lume in centrul orasului.
R. - Si ce ati facut?
F.P. - Am fost si eu.
R: - Fiind unul dintre cei din’87 care a ramas in Brasov, v-ati luptat sa ajungeti in conducerea Brasovului?
F.P. - "Nu…. M-am bucurat ca nu mai era Ceausescu!"
R. - Ati fost in centrul Brasovului si cand a inceput sa se traga?
F.P. - "Nu… pentru ca dupa ce am auzit ca a inceput sa se traga la Bucuresti s-a zvonit ca o sa se traga si la Brasov."
R.  - Si ce ati facut?
F.P. - "Am plecat acasa!"
R. - De ce?
F.P. - "Mi-a fost frica, cui nu-i era frica in momentele acelea..."
R. - Erati in zona la Fabrica de Suruburii cand s-a tras de pe podul de pe str. Zizinului vis-vis de Tipografie?
F.P. - Nu, pentru ca in decembrie ’89 lucram din nou in ,,Steagu’parasind locul de munca  obligatoriu de la "Suruburi". (TVS - Brasov Reporter Maria Petrascu(†2012)

Grupul’87 “Adevar – Dreptate si Demnitate a constatat: Intrucat istoria se poate repeta oricand si cu drepturilor “novembristilor” cand  este vorba de impostori platiti din bani publici, ne-am auto-sesizat si am expediat patru memorii cu confirmare de primire, in 30.11.2011 unor institutii ale statului dupa cum urmeaza: Casa Judeteana de Pensii Brasov, Agentia Judeteana de Prestatii  Sociale Brasov, S.S.P.R. , C.R.D.P. si deputatului PDL Florin Postolachi in data de 18.01.2012.  * “In ultima perioada de timp, la adresa Asociatiei „15 Noiembrie 1987“, are loc o campanie publica de denigrare, acuzatia fiind, ca sub umbrela simbolului «15 noiembrie» au fost obtinute drepturi conform prevederilor Legi 341/2004 de catre persoane care nu au fost retinute, arestate sau anchetate dupa revolta din 15 noiembrie 1987 de la Brasov.”                                                                                                                                                                         
Forumisti de pe Portalul Revolutiei il pun la zid pe tradatorul Postolachi
„Deputatul Florin Postolachi a lovit deunăzi în deÅ£inuÅ£ii politicii..“ * “RevoluÅ£ionarii protestează în faÅ£a AsociaÅ£iei „15 Noiembrie” *Plângere penală ÅŸi împotriva deputatului Florin Postolachi ÅŸi a lui DănuÅ£ Iacob!“ * “RevoluÅ£ionarii vor să-i scoată pe „novembriÅŸti”din Legea RecunoÅŸtinÅ£ei” * „Deputatul Florin Postolachi si „infractorul” Mihail Boldea parteneri de afaceri...! * “Presul Postolachi e un tradator si trebuie tratat ca atare..” *  “Florin Postolachi nu a fost condamnat si deportat in lotul 15 Noiembrie 1987” * ”Retragerea titlului de Cetatean de Onoare!” * “Declararea lui Postolachi persona non grata in Brasov.!”
Deputatul Florin Postolachi acuzat” ca a primit mita 5.000 de euro!? “Nu i-o fi priit politica lui Florin Postolachi …cel putin asa da sa se inteleaga. Dar daca nu era “mare ” politician mai primea el bani ( 5000 euro )de la Sofica Vasile ( colega lui de la doctorat )  Oare din ce motiv o fi cerut el banii??? sau din ce motiv i-o fi primit? Nu o fi politica asta “bat-o vina ” cheia multor succese”                                                                              
Conducator stiintific a lui Florin Postolachi –  Virgil Măgureanu .. “Ultimul nivel (pana acum) al surprizelor rezervate de aceasta cautare pe Internet. Cei doi s-au inscris la doctorat in acelasi an 2008, la aceeasi universitate si la aceeasi Scoala Doctorala de Sociologie si si-au luat ca si conducator stiintific al lucrarilor de doctorat acelasi cadru didactic universitar. Pe cine? Pe nimeni altul decat... Surpriza!... Celebrul Virgil Magureanu, seful de la "Doi si-un sfert",din "vremurile bune",in care se ardeau dosarele Securitatii la Balotesti.” (Portalul Revolutiei Septembrie 22, 2012, 18:03:18) 

“Prostolache, presul Aso 15 Noiembrie 1987 din BMV, e un performer: e atat impostor cat si tradator. - Impostor pt ca a fost facut cetatean de onoare al BMV-ului fara sa indemplineasca acele criterii pe care chiar municipalitatea le-a prevazut si- Tradator pt ca a votat impotriva revilor, pensionarilor, angajatilor, mamelor, bolnavilor, pt inchiderea spitalelor si nenorocirea romanilor.”
“Nu stiu cum i-a prostit Postolachi pe toti, pe colegii de asociatie, pe presari, pe politicieni, autoritatile din Brasov si din tara, dar are un mare ghinion cu ceilalti, ca mai traiesc colegii lui de la Autocamionae Brasov, care il stiu si nu trebe sa se documenteze din presa ca sa stie ce e de capu lui. De exemplu ei stiu ca Florin Postolachi nu a fost condamnat si deportat in lotul 15 Noiembrie 1987. Asta inseamna ca mai exista un argument pentru a-i fi retrasa cetatenia de onoare a Brasovului.” (P. Revolutiei 17.10.2012) http://portalulsindical.ro/blogosferasindicala1/blog/post/2012/10/19/forumistii-de-pe-portalul-revolutiei-il-pun-la-zid-pe-tradatorul-postolachi-
Adio, dar raman cu tine! In ziua de 13 mai 2015- prima zi oficiala pentru “novembristi”, ca sa-si depuna dosarelor spre verificare la sediul SSPR – presedintele Postolachi a fost, inlaturat de la conducerea Asociatiei, de catre vicele Danut Iacob si Marius Boieriu! Dupa 10 ani Postolachi mi-a raspuns la telefon! “Florine suspendarea ta a fost statutara! NU! Dupa 3 zile Marius Boieriu a fost ales presedinte de catre o asa-zisa Adunare de catre aprox.30 de persoane si 90 de imputerniciri-numarate de Danut Iacob
Potrivit newsbv.ro, Postolachi a fost acuzat că şi-a dat avizul pentru a beneficia de indemnizaţie reparatorie unele persoane din fosta conducere a fostei fabrici de autocamioane, care în 15 noiembrie 1987 au fost împotriva protestului, cum ar fi actualul şef al SIF Transilvania, Mihai Fercală, sau Valer Ghelase. Conform O.U.G. 95/2014, toate dosarele celor care beneficiază de prevederile Legii 341/2004 vor fi verificate de o comisie de pe lângă Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari, condusă de secretarul de stat Adrian Sanda.
 Contactat telefonic, Mircea Sevaciuc consilierul onorific al secretarului de stat ÅŸi membru în comisia de la BucureÅŸti, a declarat: „Postolachi trebuia îndepărtat din rândul «novembriÅŸtilor» a doua zi după ce a ridicat mâna pentru tăierea salariilor în Camera DeputaÅ£ilor! Unul dintre motivele revoltei din ’87 a fost tăierea salariilor! Recomand Consiliului de conducere al AsociaÅ£iei «15 Noiembrie 1987» întocmirea unui bilanÅ£ financiar-contabil, o analiză administrativă ÅŸi patrimonială din ultimii 15 ani, care să fie prezentate cu prilejul Adunării Generale Extraordinare în maxim 30 de zile”.  http://www.bzb.ro/stire/postolachi-nu-mai-este-presedintele-asociatiei-15-noiembrie-a86409


    Brasov 19 iulie  2015           Fondatorul “Miscarea 15 Noiembrie”

                                                                           Mircea Sevaciuc


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu